Fiyonk Tatlısı
Malzemeler:
-1 yumurta
- yarım paket kabartma tozu
- yarım su bardağı glutensiz un
- 1buçuk yemek kaşığı karabuğday unu, 1 buçuk yemek kaşığı patates unu
şerbeti için:
-4 bardak şeker
- 3buçuk su bardağı su
- birkaç damla limon
yapılışı :
- bütün malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
- hamuru açtıktan sonra çay bardağıyla kesin
- kestiğiniz yuvarlak hamurları ortasından sıkarak fiyonk haline getirin.
- hazırlanan fiyonkları kızgın yağa atarak kızartın.
- kızarmış fiyonkları soğuk şerbete atıp 2-3 dk beklettikten sonra çıkartıp servis tabağına alın. üzerine arzıya göre ceviz fındık tarçın döküp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder