14 Mayıs 2013 Salı

Glutensiz Beyti Sarma



GLUTENSİZ SARMA BEYTİ

Hamur için malzeme:
-1 su bardağı glutensiz un
-1 çay bardağı patates unu
-1 çay bardağına yakın karabuğday unu
-1 yemek kasıgı kadar xsantam gum
-yarım paket yaş maya

köfte malzemesi:
-yarım kilo kıyma
-tuz
-karabiber
-arzuya gore kımyon ve (kuyruk yağ)

sosmalzemesı:
-tereyag
-1 kaşık salca
- 1 kasık ketçap
-tuz
-karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
biraz su katarak güzel bir sos elde edebilirsiniz.
hazırlanışı:
hamuru kulak memesi yumuşaklıgında yoğurduktan sonra 15 dakıka bekletin. ceviz büyüklüklüğünde bezeler hazırladıktan sonra hamurumuzu acıp bir kenarda dınlendırın hepsını actıktan sonra teker teker teflon tavada pısırın. dıger tarafta köftelerı ister normal köfte gibi ıster şişe takarak fırında ızgara üzerinde pişirin pişen köfteleri pişirdiğiniz lavaşların arasına sararak verev şekilde kesip servis tabagına alın ve ıstege bağlı soslarla veya sarımsaklı yogurtla servıs yapın.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder