Glutensiz Üzümlü Tarçınlı Kurabiye
- 200 gr. tereyağı
- 2 çorba kaşığı şeker
-1 yumurta
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı kıvam artırıcı
yapılışı
- margarin ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadr karıştırın. Ardından yumurtayı ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. Kabartma tozu , un, kıvam artırıcı, üzümü ve tarçını ekleyin spatula ile karıştırın. ttlı kaşığı ile tepsiye aralarında boşluk kalacak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 165 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dk pişirin. not: iç malzemeyi istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.(damla çikolata çok yalışıyor.). unlarını ekledikten sonra mikserle karıştırmayın agızdan dağılan kıvamı olmaz. şekerini isteğe göre arttırabilir veya azaltailirsiniz. her türlü çok güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder