Malzemeler;
- 2 yumurtanın beyazı
- 1 çaybardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 2 buçuk bardak glutensiz un
- 1 su bardağından biraz az şeker
- 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
- yarım su bardağı süt
- 1 havuç
- 1 avuç kuru üzüm
- bolca tarçın
- limon veya portakal kabuğu rendesi (ikisi bir arada da kullanılabilir.)
- isteğe göre malzemelere fındık ceviz badem veya başka malzemeler eklenebilir. (ben biraz fındık koydum.)
Hazırlanışı;
- yumurtanın beyazlarını 1 dakika çırptıktan sonra şekeri ilave edip 2-3 dakika yani bembeyaz köpük olana kadar karıştırıyoruz. mikserin hızını 1 derece düşürüp önce sıvıyağ sonra sütü ekliyoruz. hepsini biraz karıştırdıktan sonra mikserin hızını en düşüğüne alıp unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ekleyip mikserin hızını hafif hafif yükselterek karıştırıyoruz. çok fazla karıştırmayın ki kekiniz kabarmayabilir. en son havuç limon rendesi, üzüm, fındık ve tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 165 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. kürdanla pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
-Kekin kıvamı biraz koyu olması gerekiyor.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder