23 Kasım 2013 Cumartesi
Kıymalı Poğaça:
Malzeme: 2 adet yumurta
ıkı yemek kasıgı yogurt
1/5 tatlı kasıgı seker
1 tatlı kasıgı tuz
1 paket kuru maya
1 tatlı kasıgı kadar xsantam gum
2-3 yemek kasıgı patates unu
1/5 su bardagı sıvı yag
aldıgı kadar un (kullandıgım un ege glutensız)
Yapılısı:
butun malzemelerı yumusak bır hamur halınde yogurup kucuk kucuk bezeler halınde hazırlayıp 10 dakıka kadar dınlendırın daha sonra avuc ıcınde cay tabagı buyuklugunde acın ıcıne arzuya gore peynır,patates,kıyma koyulabılır(ben kıymayla garnıtur koydum cok lezzetlı oldu tavsıye ederım)daha sonra uzerıne yumurta sarısı surup 10 dakıka daha bekletıp onceden ısıtılmıs fırında pısırılır...
Aynı hamurdan ıstenırse 8 adet beze alınır servıs tabagı buyuklugunde acılır dort tanesının arasına sıvı yag surerek ust uste konur (dorduncunun uzerıne yag surulmeyecek)dıger dort bezeyede aynı ıslemı uyguladıktan sonra ılk hazırladıgımız yaglanmıs hamuru tepsı buyuklugunde acılır arasına maydanoz peynır koyulduktan sonra dıger hazırlanan hamurda acılarak ustune kapatılıp yumurta surulduktan sonra 10-15 dakıka dınlendırdıkten sonra onceden ısıtılmıs ffırında pısırılır...AFIYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder