10 Mayıs 2013 Cuma

Glutensiz Patatesli Tavuklu Börek


Glutensiz Tavuklu Patatesli Börek
- 250 gr. sinangil glutensiz un
- yarım paket maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- tuz
- yarım yemek kaşığı xsantam gum
İç malzemesi için
- tavuk göğsü
- 1 adet patates
- küçük boy soğan( bütün malzemeleri küçük küçük doğrayıp istediğiniz bahartaları kullanarak kavurun.)
Yapılışı:
- bütün malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. 15-20 dk hamuru dinlendirin. Dinlendirilmiş hamur 6 parçaya bölün. servis tabağı büyüklüğünde açın. açılan her hamurun üstüne tereyağı veya margarin sürün. çılan hamurları üstüste koyun. En üstünü yağlamadan tekrar hepsini birlikte açın ve iç harcını koyun yarım ay şekli vererek kapatın. bütün olarak önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin. Arzuya göre üzerine susam dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder