10 Mayıs 2013 Cuma

Glutensiz Su Böreği








Glutensiz Su Böreği
Hamuru için:
- 10 yumurta
- yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
- ege glutensiz un, patates unu, karabuğday unu, xsantam gum
-tuz
Yapılışı:
- Hamuru yumuşak bir hamur yapıp açtıktan sonra biraz açtığımız hamurlar bittikten sonr tuzlu sudahaşlayıp soğuk sudn geçirip suyunu tamamen süzüp tepssiye üstüste koyuyoruz. her katına tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz. İç malzemesini koyun ve en üst yufkayı gene yağlayıp fırında pişirin. (hazırlar hazırlamaz pişirin birde ralarına sürülen yağı normalden biraz fazla sürerseniz yapışmaz ve üzel bir sonuç alırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder