10 Mayıs 2013 Cuma

Saç Ekmeği (Yanıç)


SAC EKMEĞİ (YANIÇ)
Malzemeler:
- 1 paket instant maya
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- Biraz tuz
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Göz kararı patates unu, karabuğday unu, sinangil glutensiz un ve 1 yemek kaşığı xsanntam gum.
Hazırlanışı:
- Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır, beklemeden hemen servis tabağı büyüklüğünde açılır içine iç harcı konulduktan sonra yarım ay şekli verilip kapatıldıktan sonra teflon tavada pişirilir. Tavadan alır almaz tereyağı ile yağlanır.Yoğurdum tek hamurdan hem pideyi hemde sac ekmeğini yaptım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder